Temple University
Mitchell & Hilarie Morgan Hall

INSTITUTIONAL DESIGN
Philadelphia, PA / 2010-2013
1 acre (central courtyard)

The complex consists of a midrise and high rise dormitory for approximately 1,500 undergraduate students, a dining hall, and a below grade parking structure with integrated service areas.  Occupying one city block at the southern edge of campus, the complex is designed to be a new iconic gateway that links students and the community to the university's primary north/south pedestrian walkway.  A fully accessible central courtyard built above the parking structure includes a variety of spaces for socializing and eating, a large lawn for passive recreation, movable furnishings, and a small linear amphitheatre.  Durable shrubs, grasses, groundcovers, and trees unify the courtyard while delineating a series of outdoor rooms that can be creatively used for a variety of events such as a farmer's market, art show, or outdoor movie.   

 

Project Role:

Scott Dismukes was the lead project manager and primary client contact while an Associate at OLIN responsible for directing all visual communication, technical documentation, construction administration, and financial management.  


CREDIT:

OLIN, MGA Partners